Contact PESSE.COM - Pesse, precies goed!


 

NIEUWS


 

Nieuws 2019 >> klik hier

  Klik op de datum voor het juiste exemplaar. Weergave in PDF.
Meer info of bijdragen voor ZAANDDÖRPENNEIS?
Stuur uw bericht dan naar: zdnneis@gmail.com 

 

Nieuwste Zaanddörpenneis:  > klik hier!

Oktober 2020 (nr 50)
Augustus
2020 (nr 49)
Juni 2020 (nr 48)

April 2020 (nr 47)
Februari 2020 (nr 46)

December 2019 (nr 45)

Oktober 2019 (nr 44)

Augustus 2019 (nr 43)

Juni 2019 (nr 42)

April 2019 (nr 41)

Februari 2019 (nr 40)

Open dag en boekenmarkt in Voorhofkerk

De renovatie van de Voorhofkerk aan de Hoogeveenseweg in Pesse is gereed. Eigenaar Wim Annen uit Hoogeveen kreeg veel vragen van mensen of ze de kerk mochten bezichtigen.
Om aan die vraag te voldoen houdt Annen zaterdag 5 september van 10.00 uur tot 15.00 uur een open dag, zodat belangstellenden een kijkje kunnen nemen in de vernieuwde kerk. Tevens is er een boeken- en rommelmarkt.

Vernieuwd, in oude stijl
Annen kocht in 2015 de Voorhofkerk van de protestantse gemeente Pesse en knapte de kerk op en bracht het gebouw weer in de oude staat. ,,De kerk is vernieuwd, maar wel in de oude stijl,” zegt Wim Annen. ,,Er ligt een nieuwe vloer in en het heeft een nieuw glas-in-lood-raam. De verwarming en de elektrische installaties zijn vernieuwd.”

Open dag
Nu de renovatie gereed is geeft Annen tijdens de open dag op zaterdag 5 september belangstellenden een kijkje te nemen. ,,Ik kreeg van veel mensen de vraag of ze eens binnen mochten kijken. Nu de kerk weer in de originele staat is gebracht, kan iedereen tijdens de open dag komen kijken.”

Boekenmarkt voor Gambia
Naast de openstelling van de kerk wordt er ook een boekenmarkt en een markt in tweedehands spullen gehouden. De opbrengst is voor Gambia. Het is nog niet bekend welke bestemming de Voorhofkerk krijgt. ,,Dat is nog een open vraag,”, stelt Annen. ,,Ik hoop dat de voormalige kerk een maatschappelijke bestemming krijgt.”

 

Ontwerpbestemmingsplan ‘BG Noord Hoogeveen, 
deelplan Hoogeveenseweg 42, 2018’


Het college van B&W heeft voor de herontwikkeling van het terrein Voorhofkerk (locatie Hoogeveenseweg 42 te Pesse) een bestemmingsplan voorbereid. Het bestemmingsplan betreft de renovatie van de Voorhofkerk, waarbij de kerk zijn karakteristieke vorm- en maatschappelijke functie zal behouden. Daarop aanvullend wordt naast het kerkgebouw één woning- en op het achterterrein vier woningen mogelijk gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt inmiddels ter inzage tot en met 8 juli. Vanwege het Coronavirus is besloten om geen informatiebijeenkomst te organiseren. De stukken behorende bij het ontwerpbestemmingsplan liggen op een reguliere wijze ter inzage (zie info onder ‘Inzage’). 
Daarop aanvullend bieden we de mogelijkheid om op afspraak langs te komen bij het gemeentehuis voor een toelichting op het ontwerpbestemmingsplan. Daarvoor kunt u contact opnemen met Umut Demiroglu via telefoonnummer 0528-291856. Wanneer u niet in de mogelijkheid bent om naar het gemeentehuis te komen kunt u eventuele vragen ook mailen naar u.demiroglu@dewoldenhoogeveen.nl.

Inzage
Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 28 mei tot en met 8 juli 2020 ter inzage: 
- online op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0118.2018BP9006006-ON01, of op de gemeentelijke website: via www.hoogeveen.nl/inzage. Bij vragen kunt u contact opnemen met Umut Demiroglu via telefoonnummer 0528-291856. 
- bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende de maatregelen vanwege het coronavirus zijn de gemeentelijke gebouwen beperkt toegankelijk en wordt u verzocht om een afspraak te maken, mocht het noodzakelijk voor u zijn om bij de balie de stukken in te zien. Dit doet u via www.hoogeveen.nl, klik op de button ‘Afspraak maken’, of bel 14 0528.

60 jaar huwelijk 
Arend Takens (87) en Hendrikje Benning (84) vieren op 31 mei 2020 hun 60 jarig huwelijk.

Samen kregen ze 5 kinderen en werd de familie uitgebreid met aanhang en 16 kleinkinderen. 
Arend is geboren in Borger en in zijn jonge jaren met zijn ouders verhuisd naar Pesse. Daar heeft hij Hendrikje ontmoet en zijn ze in 1960 getrouwd. Daarna trokken ze in, zoals dat vroeger gebruikelijk was, bij de ouders van Arend op de boerderij aan de Pesserveldweg. Bijna 40 jaar hebben ze samen het boerenbedrijf gerund. Gedurende de periode op de boerderij hebben ze diverse ontwikkelingen doorgemaakt. Van veel zwaar handwerk naar mechanisatie en specialisatie. De melkmachine maakte het handmelken overbodig. Er werd een trekker gekocht, en een ligboxenstal gebouwd. Toen hun zoon het bedrijf overnam zijn ze naar het dorp verhuisd waar ze met veel plezier wonen. 
Arend en Hendrikje zijn nog behoorlijk vitaal en actief. Ze doen volop mee met de activiteiten in het dorp. Arend gaat 3x per week biljarten. Hendrikje heeft jaren gezongen bij het koor en is lid van de plattelandsvrouwen en de ouderensoos. Ze kaarten met familie en vrienden. Samen fietsen ze dagelijks door de mooie omgeving van Pesse. Na de overdracht van de boerderij ging Arend nog bijna dagelijks op de fiets naar de boerderij waar hij allerlei klusjes deed. Hendrikje ging vrijwilligerswerk doen bij het Rode Kruis en bracht eten rond voor Tafeltje Dekje. 
Ze houden erg van gezelligheid. Binnenlopen voor een kopje koffie kan er altijd. Kleinkinderen komen graag voor een spelletje, 
een praatje of een hapje mee-eten. 


PDF 5 km

PDF 10 km

Corona Route 1 (5 km)

Start bij de Wenning;
Ga vanuit de Wenning RA ,,Veldbrake” en ga de 3de weg RA ,,Grootslag”.
Loop de Grootslag af tot het einde en ga het ,,Meulepad”op.
Ga als het pad RA gaat LA het graspad op tot de ,,Kampiepensweg” en ga LA volg de ,, Kampiepensweg”.
Ga na het vennetje/meertje aan de rechterkant van de weg het 1ste pad RA, naar de boerderij van de familie Veldman.
Loop aan de linkerkant van de grote aardappelschuur langs.
Ga het 1ste pad LA. Einde pad LA ,,H. Reindersweg”. Loop deze af tot het einde. KIJK GOED UIT EN LOOP AAN DE GOEDE KANT VAN DE WEG!!
Steek de ,,Beilerstraat” over en volg het fietspad LA.
Ga na het fietspad het voetpad op langs de WOK.
,,Beilerstraat” gaat over in ,,Dorpsstraat”.
Ga de 2de straat LA ,,De Hoorns” en ga de 2de straat RA ,, Lage Landkamp”
Einde bij de Wenning.Corona Route 2 (5 km)

Start bij de Wenning;
Ga vanuit de Wenning LA ,,Veldbrake” steek de weg over en ga RA over het voetpad. Einde voetpad, steek de ,,Dorpsstraat” over en loop ,, Warreveen” in en ga RA. Loop tot je LA kunt onder de A28 door.
Ga na het viaduct RA richting Green Planet. Na het speelbos LA het verharde pad op. Einde pad rechtdoor ,, Slagenweg”.
Na de 2de bosstrook LA het graspad op, wordt met rood-wit lint aangegeven. Volg het pad door het bos tot je weer op de ,,Slagenweg” uitkomt. Ga direct het 1ste graspad LA. Gaat over in verharde weg. Ga RA en blijf de weg ,, Molenhoek” tot het einde volgen. Einde weg LA onder de A28 door. Einde weg LA fietspad op. Steek de ,,Hoogeveenseweg” over.
Volg de weg tussen de begraafplaats door tot het eind. Ga LA over het voetpad en steek de ,,Oostering” RA weer over.
Einde bij de WenningCorona Route 3 (5 km)

Start vanuit ,,De Wenning”:
L.A. ,,Veldbrake”. Steek de ,,Oostering” over en ga L.A. over het voetpad. Einde voetpad R.A. Blijf deze volgen tot aan de
,,Hoogeveenseweg”. Steek de ,,Hoogeveenseweg” over en ga L.A. over het fietspad. Steek na 200 mtr. de ,,Hoogeveenseweg” nogmaals over ,,Kerkweg”. Na 400 mtr. L.A. over de sloot (loopplanken) langs de boswal. Volg deze tot aan het bos. Ga hier het bosje in. Op het hoofdpad R.A. zandpad door de weilanden
(kleine Es). Einde pad L.A. ,,Oostering”. Einde weg L.A. ,,Oostering”.
Na huis met nr. 40 het eerste pad R.A. langs de fam. v.d. Zwaag.
Gaat over in graspad, blijf deze volgen tot het eind.
Ga L.A. ,,Kampiepensweg”. Na de bocht 1ste graspad R.A.
Einde graspad R.A. ,,Meulepad”. ,,Meulepad” gaat over in ,,De Grootslag”. Volg de ,,De Grootslag” tot aan ,,De Korte Lange”. Ga L.A. ,,De Korte Lange” in, steek ,,De Hoorns” over ,,Lage Landkamp”. Volg deze tot het einde. Einde wandeling bij ,,De Wenning”.
Corona Route 4 (5 km)
Start vanuit ,,De Wenning”
Loop de ,,Lage landkamp” in. Ga het 1ste pad L.A. ,,Tonckenspad” in en volg deze tot de ,,Dorpsstraat” en ga R.A. Ter hoogte van de bloemenwinkel steekt u de ,,Dorpsstraat” over en ga L.A. Einde weg ,,Warreveen” schuin oversteken en ga L.A. het fietspad onder de A28 door. Volg het fietspad tot het einde en ga R.A. Loop langs de 2 boerderijen en volg het pad langs de landerijen. Ga hier het bosje in. (Rood-witte linten). Als u het bosje uitkomt ga dan L.A. en direct weer R.A. ,,Molenhoek”. Volg deze weg tot het einde en ga L.A. ,,Molenhoek”. Volg de weg tot het einde en ga L.A. het fietspad op. Steek na 200 mtr. de ,,Hoogeveenseweg” over.
Blijf het pad volgen tot het einde en ga L.A. over het voetpad.
Na 150 mtr. steekt u de weg ,,Oostering” over.
Einde wandeling bij ,,De Wenning” .Corona Route 1/3 (10 km)

Start bij de Wenning;
Loop richting Oostering steek de weg over en ga RA over het voetpad.
LA richting “de Oosterhof”
We lopen links langs het zorgcentrum en steken de Dorpsstraat over.
We lopen door het Warreveen en slaan LA richting fietstunnel.
Als we de fietstunnel uitkomen gaan we RA langs Green Planet.
We steken de N375 over. ( kijk goed uit ) einde fietspad LA.
Eursinge. 1ste weg RA (olde stroatie) Eursinge. Ga linksaf Kraloërweg.
Na de hertenweide RA het verharde pad. Loop langs het woonhuis.
Einde pad RA deze weg loopt parallel met de A28 .
Bij “Het Oude Jachthuis” LA.
Onder de A28 door LA Beilerstraat.
Blijf deze volgen tot aan Nuil.
Steek hier de straat over, volg de klinkerweg. Ga RA verharde weg,
deze gaat over in een zandweg.Einde zandweg RA Hendrik Reindersweg.
Ga 1ste pad RA over de heide. Volg de paaltjes met de paarse koppen.
Verlaat de heide aan de westkant bij het woonhuis.
Loop het pad af tot de Hendrik Reindersweg en ga LA en dan RA
Kampiepensweg. Volg deze en ga de 2de weg RA De Marke.
Einde weg LA Veldbrake.
Einde bij de Wenning.Corona Route 2/3 (10 km)

Start bij de Wenning;
Ga vanuit de Wenning RA ,,Veldbrake” en ga de 1ste weg RA ,, de Marke”
Volg deze weg tot het einde en ga RA ,,Kampiepensweg” en direct weer LA het
verharde pad op. Einde pad RA, langs de familie v.d. Zwaag.
Einde pad LA ,,Oostering” KIJK GOED UIT EN LOOP AAN GOEDE KANT VAN DE WEG!!
Ga de 1ste weg LA ,,Zwarte Water”, langs Pater Aanhanger Service.
Ga het 1ste zandpad LA.
Volg deze tot het einde en loop langs de aardappelschuur.
En loop dan achter de aardappelschuur langs.
Ga het 2de pad RA tot het einde. Steek de ,,H. Reindersweg” over.
Hier is een overstap om over de afrastering te komen.
Loop RA door het natuurgebied ,,Het Nuilerveld” en volg de palen met de
paarse koppen. Houd rechts aan en verlaat het natuurgebied via het bosje.
Als u het bosje uitkomt ga dan LA ,,H. Reindersweg” en ga het 1ste zandpad LA.
Volg deze tot het einde. Ga op de splitsing RA ,,Nuil”.
Steek aan het eind van de weg de ,,Beilerstraat” en het fietspad over.
Ga hier het bos in en volg het pad door het bos.
Als u het bos uitkomt gaat u over het graspad en komt u uit op het fietspad.
Ga RA richting Pesse. Einde fietspad de ,, Beilerstraat” oversteken en volg het
voetpad. ,,Beilerstraat” gaat over in ,,Dorpsstraat”.
Ga de 2de straat LA ,,De Hoorns” en ga de 2de straat RA ,, Lage landkamp”
Einde bij de Wenning
Corona Route 3/3 (10 km)

Start bij de Wenning;
Ga vanuit de Wenning LA ,,Veldbrake” steek de weg over en ga RA over het voetpad. Einde voetpad, steek de ,,Dorpsstraat” over en loop ,, Warreveen” in en ga RA. Loop tot je LA kunt onder de A28 door.
Ga na het viaduct RA richting Green Planet. Na het speelbos LA het verharde pad op. Einde pad rechtdoor ,, Slagenweg”.
Na de 2de bosstrook LA het graspad op, wordt met rood-wit lint aangegeven. Volg het pad door het bos tot je weer op de ,,Slagenweg” uitkomt. Ga direct het 1ste graspad LA. Gaat over in verharde weg. Ga RA en blijf de weg ,, Molenhoek” tot het einde volgen. Einde weg LA onder de A28 door. Einde weg LA fietspad op. Steek de ,,Hoogeveenseweg” over.
Volg de weg tussen de begraafplaats door. Ga het 1ste zandpad RA het bos in, met rood-witte linten aangegeven. Loop het pad langs de sloot.
Einde pad LA ,,Kerkweg” 1ste weg LA ,,Oostering”. Volg deze tot wagenschuur links van de weg. Ga hier LA graspad (Kleine Esch). Aan het eind RA fietspad richting Pesse. Einde fietspad LA over het voetpad en steek de ,,Oostering” RA weer over.
Einde bij de Wenning


Pesserrun 2020 geannuleerd

De organisatie van de Pesserrun heeft besloten om de run te annuleren. Ook de hardloopclinic voor deze run gaat niet door. 


Beste Zaanddörpers,

Om invulling te geven aan 'let een beetje op elkaar', willen we met deze pagina mensen vanuit de Zaanddörpen (Pesse, Stuifzand en Fluitenberg) bewegen om hulp te vragen én aan te bieden. Denk hierbij aan praktische zaken als boodschappen doen/het ophalen van medicijnen, maar ook aan een praatje met elkaar.

Hulp nodig of gewoon zin in een goed gesprek?
Stuur een mail naar naoberschapzaanddorpen@gmail.com. Vermeld daarbij je naam, woonplaats (Pesse, Stuifzand of Fluitenberg) en hulpvraag. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
En schroom vooral niet om vóór of namens iemand anders hulp te vragen!

Hulp aanbieden?
Super! Stuur een mail naar naoberschapzaanddorpen@gmail.com. Vermeld daarbij je naam, woonplaats (Pesse, Stuifzand of Fluitenberg). De contactpersoon van het betreffende dorp neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Je wordt dan in een whatsapp groep geplaatst, waar de contactpersoon hulpvragen in deelt.

Namens Naoberschap Zaanddörpen, bedankt!


Oud Papier

De papieraktie op zaterdag 2 mei gaat gewoon door.
Aanvang 9.00 uur en deze aktie wordt uitgevoerd door vrijwilligers van de kerk.


Herdenken op 4 mei, vieren op 5 mei….

Dat gaat nu anders dan anders. We mogen niet samenkomen op de begraafplaats of bij andere monumenten. Juist nu we 75 jaar bevrijding mogen vieren! Toch willen we met elkaar gedenken. De Pioniers Pesse en de Protestantse Gemeente Pesse bevelen de initiatieven van het Comité 4 en 5 mei van harte bij alle dorpsbewoners aan. Alle informatie kun je vinden op de website van het comité. Kort gezegd gaat het om een paar dingen:

* Je kunt thuis een poster downloaden en printen (vormgegeven als de Nederlandse vlag) met daarop de tekst: ‘Ik herdenk’ en ‘Ik sta stil bij 75 jaar vrijheid’. Het comité vraagt mensen om deze poster op 4 en 5 mei voor het raam te hangen.

* Je kunt virtueel een bloemetje leggen bij één van de oorlogsmonumenten in onze buurt: het oorlogsmonument in het Spaarbankbos, het executiemonument aan de Wijsterseweg, monument Zwarte Zaterdag aan de Wijsterseweg of het monument voor Joodse dwangarbeiders op Kremboong. Als je naar deze website gaat, kun je het monument van jouw keuze uitzoeken en dan klikken op ‘Leg een bloem’, dan wijst het zich daarna vanzelf.

https://www.4en5mei.nl/oorlogsmonumenten/monumenten_zoeken 
* Je kunt ook daadwerkelijk bloemen doneren, via een Tikkie (€ 4,50). Dat is een donatie die volledig wordt ingezet om daadwerkelijk bloemen te leggen bij meerdere oorlogsmonumenten in het hele land. Dat kan via deze website: https://www.bloemenvoor4mei.nl 

Van harte aanbevolen!
De Pioniers Pesse
Protestantse Gemeente Pesse

 


Klokken luiden

Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven.
Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan.
Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten.
Scholen, winkels, bibliotheken, werkplaatsen en zo nog veel meer.
Ook de kerken, waar geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten.
De (kerk)samenleving wil graag een boodschap van hoop en troost verspreiden.
Dit wordt gedaan door de komende 3 woensdagavonden de kerkklokken te luiden van 19.00 tot 19.15 uur.
Ook de kerkklok op de begraafplaats zal door ons worden geluid als steun voor allen.

Namens de klokkenluiders

 

2 GENERATIONS BILJART GEANNULEERD

Two generations biljarts 

2 GENERATIONS BILJART GEANNULEERD

Tussen 21 en 25 april organiseert biljart vereniging De Wenning het “two generations biljarts”. In dit toernooi nemen teams het tegen elkaar op om die befaamde titel ”two generations biljarts Champions”.

Teams bestaan 2 spelers en kunnen bestaan uit verschillende samenstellingen als;

- Vader/zoon
- Moeder/dochter
- Moeder/zoon
- Vader/dochter
- Opa/kleinkind
- Oma/kleinkind

Bovenstaande combinaties zijn ook toegestaan als het aangetrouwde familieleden zijn. In de voorrondes, van 21 april tot 24 april, wordt er gestreden om een plaats in de finale op zaterdag 25 april 2020.

Lijkt het jullie wat om mee te doen? Geef je dan snel op via royschraa@gmail.com. Benoem in deze mail:

- Familie/team naam
- Namen spelers
- Indien bekend het gemiddelde
- Welke dagen je kunt in de week van 21 tot 24 april.
- 06 nummer

Deelname voor dit toernooi kost 10€ per team en de wedstrijden worden gespeeld vanaf 19:30 uur in de foyer van De Wenning. We streven er na om de wedstrijden voor 22:00 uur af te laten lopen.

 

Bovenstaande datum is inmiddels aangepadt naar 28 april 2020

Dit betekent dat de geplande jaarvergadering van 30 maart 2020 is geannuleerd. 

Een nieuwe datum zal worden gepland en bekend worden gemaakt.

Ook de activiteiten van De Pioniers zullen tot 28 april geen doorgang vinden!

Gesprek met raadsleden van de ChristenUnie 
In het laatste kwartaal van 2019 is er in Hoogeveen twee keer de mogelijkheid geboden aan geďnteresseerden en leden om in gesprek te gaan met de gemeenteraadsleden van de fractie van de ChristenUnie in de gemeente Hoogeveen. De fractie heeft dit als zeer goede avonden ervaren. In 2020 wil de ChristenUnie hieraan een vervolg geven en komt de fractie naar dorpen toe in de gemeente. 

Op donderdag 13 februari 2020 is daarom in Pesse de mogelijkheid om in gesprek te gaan over bijvoorbeeld eenzaamheid, afvalbeleid, het ijsbaan/zwembad-dossier of circulaire economie. Vanaf 19:00 tot 20:00 is elke geďnteresseerde van harte welkom in ontmoetingscentrum “De Wenning” (Veldbrake 5 te Pesse). Aanmelding is niet nodig. De fractieleden zijn benieuwd naar uw inbreng. 


Olde Kalter wint derde editie Gepa Open single darttoernooi

P
ESSE – Dennie Olde Kalter bleek vrijdagavond tijdens de derde editie van het Gepa open singletoernooi een maatje te groot voor de rest. Daardoor schreef de darter, die begin dit jaar nog actief was op het WK, op overtuigende wijze het toernooi op zijn naam. 

De 32 darters werden eerst verdeeld over acht poules van vier. De nummers één en twee van elke poule gingen door naar de winnaarsronde en de nummers drie en vier gingen naar de verliezersronde. Daarna werd er verder gespeeld via een knock-outsysteem.

Na boeiende achtste- en kwartfinales in zowel de winnaarsronde als de verliezersronde volgde een spannende ontknoping van het toernooi. In de winnaarsronde bereikten zowel Edwin Vranken als Dennie Olde Kalter met duidelijke cijfers de finale. In de finale bond Olde Kalter ook Vranken aan zijn zegekar met een 5-0 overwinning. In de strijd om plek drie moest Marcel Oostingh vervolgens het onderspit delven tegen Scholte ten Doornkaat, uitslag 3-4.
In de finale van de verliezersronde rekende Wilco Kramer af met Gijs Tichelaar (3-2).

Eerste vier winnaarsronde
1. Dennie Olde Kalter
2. Edwin Vranken
3. Scholto ten Doornkaat
4. Marcel Oostingh

Eerste vier verliezersronde
1. Wilco Kramer
2. Gijs Tichelaar
3/4. Rick Pera
3/4. John Pol

Rinkes en Kats winnen tiende editie Gepa Open koppeldarttoernooi

PESSE – De tiende editie van het Gepa Open koppeldartstoernooi in de Wenning te Pesse is zondag gewonnen door Douwe Rinkes en Jan Kats. Zij schrijven daarmee het toernooi voor het eerst op hun naam. In de finale rekenden zij af met Robbert IJdens en Geoffrey Meijering.

De koppels werden eerst verdeeld over poules van vier en poules van drie koppels. De nummers één en twee van elke poule gingen door naar de winnaarsronde en de nummers drie en vier gingen naar de verliezersronde. Daarna werd er verder gespeeld via een knock-outsysteem.

Uiteindelijk bleken Rinkes en Kats de beste spelers in de winnaarsronde. In een zinderende finale versloegen zij het duo IJdens en Meijering met 5-3. Voor IJdens en Meijering is het de tweede jaar op rij dat zij als tweede eindigen. In de verliezersronde trokken Walter Giezen en Dick van Gijzen aan het langste eind door in de finale overtuigend met 3-0 te winnen van Glenn Kelly en Kevin Lunenborg. De prijs voor beste Pesserkoppel ging naar Kai Schraa en Johnny Smand. De tweede plek ging naar Gerbren den Uijl en Andre Waninge. De hoogste finish van het toernooi was 170 punten en werd gegooid door Jan Nijmeijer. Martijn Kamman en Jan Nijmeijer gooiden als koppel de meeste 180’ers: vier stuks. In totaal werden er 24 180’ers gegooid.

,,Ook dit jaar was het weer een geslaagd toernooi met 46 koppels, waarbij gezelligheid en darts samen kwamen. We zijn dan ook heel tevreden over het verloop van het toernooi, waarbij de prijzenpot bestond uit 22 prijzen ter waarde van ruim 1500 euro”, aldus de trotse organisatoren Luten, Strijker en Kats van het Gepa Open Koppeldartstoernooi. ,,We willen alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan het tiende Gepa Open Koppeldartstoernooi.”

Eerste acht winnaarsronde
1. Douwe Rinkes en Jan Kats
2. Robbert IJdens en Geoffrey Meijering
3. Martijn Kamman en Jan Nijmeijer
4. Erik van der Roest en Hendrik Tooren
5/8. Rick Derks en Bertin Blokzijl
5/8. Jan Scheibeler en Martin Jonkers
5/8. Jasper Arends en Matthijs van der Velpen
5/8. Michel Akkerman en Wouter Hooiveld

Eerste acht verliezersronde
1. Walter Giezen en Dick van Gijzen
2. Glenn Kelly en Kevin Lunenborg
3/4. Thom Koopman en Robert Schonewille
3/4. Wyan Toet en Rick Pera
5/8. Enrico Blokzijl en Henk Haaze
5/8. Johnny en Freddy Oosterhuis
5/8. Wilco Kramer en Robin Luten
5/8. Danny Doldersum en Rene Doldersum

Winnaars Pesserkoppel
1. Kai Schraa en Johnny Smand
2. Gerbren den Uijl en Andre Waninge
3. Wilco Kramer en Robin Luten
4. Ronald Zwets en Jeffry Brus 


Klik hier voor de foto's van (onder andere) de winnaars!

Van harte welkom bij de ‘Muzikale Fruitmand-dienst’ 

op zondagmorgen 9 februari a.s.

De dienst begint zoals gebruikelijk om 10.00 uur, in de Ontmoetingskerk te Pesse.

Actiecomité Gien Planet roept omwonenden op om opnieuw bezwaar te maken tegen de komst van een klimpark met onder meer uitkijk/reclametoren bij het tankstation van Edward Doorten aan de A28.

De teneur: wat initiatiefnemer Edward Doorten wil is een ‘buitenproportioneel pretpark’. Vooral de geplande hoge uitkijk/reclametoren en de mogelijke geluidsoverlast van toekomstige bezoekers liggen omwonenden zwaar op de maag.

Nieuwe beelden
Om de toekomstige situatie zo veel mogelijk te benaderen, toonde actiecomité Gien Planet maandagavond in De Wenning nieuwe (artistieke) beelden van de toekomstige situatie. Daarbij sprong de geplande reclamemast van 50 meter hoogte, voor Doorten van economisch belang, goed in het oog.

Het zorgde voor beroering in de afgeladen zaal van het Pesser ontmoetingscentrum, waar een bewonersavond was belegd. ,,Ik heb nu al diep medelijden met de bewoners van het Warreveen’’, sprak woordvoerder Folkert Metselaar van Gien Planet, dat zeker 120 dorpsbewoners vertegenwoordigt.

Bomen in eigen tuin
Zijn opmerking dat de bewoners dan wel bomen mogen planten in eigen tuin, om de mast zo aan het zicht te onttrekken, kreeg hoon uit de zaal. ,,Ja,’’ reageerde Metselaar, ,,ik vind dat ook een sigaar uit eigen doos.’’

Tientallen omwonenden, belangstellenden en vertegenwoordigers van politieke partijen kregen in een presentatie van het actiecomité ‘de werkelijke plannen’ te zien van Green Edge, zoals het project heet. ,,Want op de website van de initiatiefnemer staat onjuiste en misleidende informatie.’’

Het actiecomité wees de zaal op de overnachtingsmogelijkheden voor groepen van 80 personen, de onduidelijkheid over de aard van de evenementen, de rekbare termijn van boscompensatie en de mogelijkheid dat per evenement 10.000 bezoekers toegestaan zijn.

Doekje voor het bloeden
Dat de plannen voor klimpark, uitkijk/reclametoren, horecavoorzieningen en verblijfsaccommodatie na ruim zestig bezwaren van bewoners en organisaties op een aantal punten zijn aangepast, vindt het actiecomité slechts een doekje voor het bloeden.

,,De belangrijkste zorgpunten blijven ongewijzigd’’, meent woordvoerder Folkert Metselaar. ,,Er staat nog steeds een grote toren met LED-reclame en verlichte wereldbol gepland, er komen nog steeds evenementen en ook de horecavoorzieningen zijn praktisch ongewijzigd.’’

Metselaar riep de aanwezigen op opnieuw bezwaar tegen de plannen te maken. ,,Dat geeft een duidelijk signaal: deze plannen worden niet gedragen door de Pessenaren. Het is nog geen gelopen race.’’

Gemeenteraad
Natuur- en Milieufederatie Drenthe tekent ook (weer) bezwaar aan. ,,De mast is ook te zien vanuit het Dwingelderveld’’, constateerde een woordvoerster. Ze wees verder op de effecten van het protest voor de politieke besluitvorming. ,,De gemeenteraad is wel gevoelig voor veel zienswijzen.’’

Verder proefde je bij sommige aanwezigen oud zeer, over geschonden afspraken bij de komst van tankstation Green Planet, niet uitgevoerde boscompensatie en de wijze waarop Doorten zich manifesteert. ,,Hij blaast alles van zich af’’, stelde een bezoeker.

 

Tiende editie Gepa open dartstoernooi

PESSE – Ontmoetingscentrum De Wenning in Pesse is komend weekend weer het decor van de Gepa open darttoernooien. Zondag 26 januari staat alweer de tiende editie van het Gepa Open Koppeldartstoernooi op het programma, terwijl vrijdagavond 24 januari voor de derde keer het singletoernooi wordt gehouden.

Aan de darttoernooien kan iedereen deelnemen die darten als hobby heeft of voor de lol af en toe pijltjes gooit. Voor de darters, maar ook voor Pesse is het een evenement waar ieder jaar naar uitgekeken wordt.

Op vrijdag worden de deelnemers verwacht om uiterlijk 19.30 uur en start het toernooi om 19.45 uur en op zondag worden de koppels uiterlijk om 12.45 uur verwacht, zodat het toernooi om 13.00 uur kan beginnen. Er wordt gespeeld op professionele dartbanen. Op zowel vrijdag als zondag wordt gestart met poules, waarna een winnaarsronde en verliezersronde volgt. Daardoor speelt iedereen meerdere wedstrijden.

Prijzengeld
Het inschrijfgeld voor het Gepa Open bedraagt 10 euro voor het singletoernooi op vrijdag en 15 euro per koppel voor het toernooi op zondag. Op vrijdag bedraagt de eerste prijs 200 euro. Op zondag bij het koppeltoernooi hebben we in totaal 22 prijzen en 1550 euro gegarandeerd! De winnaar mag 400 euro in ontvangst nemen.

Aanmelden
Inschrijven is mogelijk via www.gepaopen.nl
Er is plaats voor 64 singles en koppels.

 

 

Op donderdag 16 januari organiseert de gemeente Hoogeveen als partner van het Drents Energieloket in samenwerking met u een duurzame up date avond in De Wenning in Pesse. De avond is voor woningeigenaren in de gemeente Hoogeveen. Daarbij kiest de gemeente ervoor om deze avond te combineren met een inspraakavond over de Regionale Energiestrategie (RES). Dit heeft beperkte invloed op de avond. 


Toelichting Duurzame up date campagne 2019-2020

Door de overweldigende toestroom van bezoekers van het afgelopen jaar, verzoeken we mensen zich dit jaar aan te melden. Hiermee willen we ervoor zorgen dat bezoekers goed terecht kunnen met vragen bij de experts en dat nergens de brandveiligheid in het geding komt. Daarom zetten we dit jaar in op 100 tot 150 bezoekers per avond (aanmelden via formulier op onze website). De verwachting is dat dit leidt tot hogere tevredenheid en een betere aansluiting op de informatiebehoefte. 

Als je zelf de Duurzame up date avond nog onder de aandacht wil brengen bij je klantenbestand op bijvoorbeeld sociale media of via een mailing, dan vind je in de bijlage enkele communicatiemiddelen die hiervoor te gebruiken zijn.Duurzame up date avond
Het doel van de campagne is om Drentse woningen een duurzame update te geven en huiseigenaren te adviseren welke maatregelen het beste matchen met hun woning.

Tijdens De duurzame up date avond staat de bedrijvenmarkt centraal. Inwoners kunnen op de bedrijvenmarkt met alle deelnemers in gesprek gaan over het verduurzamen van hun woning. Daarnaast worden er twee presentaties aangeboden. Eén door het Drents Energieloket over algemene tips/adviezen en financiële regelingen voor een woning-update en één door de gemeente over de Regionale Energiestrategie.Het programma

19.30 uur Inloop + welkom en opening te midden van de bedrijvenmarkt

19.45 uur Start bedrijvenmarkt met toelichting op deelnemende bedrijven/organisaties

19.45-22.00 uur Doorlopend naast de bedrijvenmarkt in de grote zaal: presentatie Drents Energieloket + 
parallel programma van de gemeente over de RES


Deelnemers

Verf- en glashandel AGC Hoogeveen
APSolar
BDH
Hunebouw
Meppelink Thuis in Warmte
Pesse Energieneutraal
Pluimers
Gemeente Hoogeveen 
Drents Energieloket


Datum en locatie

De up date avond is op donderdag 16 januari a.s. en start vanaf 19.30 uur in Ontmoetingscentrum De Wenning in Pesse (Veldbrake 5, 7933 PW Pesse).