Lions zamelen weer DE waardepunten in voor Voedselbank

De twee Hoogeveense Lionsclubs organiseren in gemeente Hoogeveen voor het zesde jaar op rij een inzameling van Douwe Egberts waardepunten voor de plaatselijke voedselbank. De Hoogeveense serviceclubs stimuleren mensen hun koffiepunten te doneren, zodat ze kunnen worden ingewisseld voor pakken koffie. In de hele maand december kunnen de waardepunten worden gedoneerd in de verzamelboxen die op plaatsen staan waar veel mensen komen.

Koffie zit haast nooit in de voedselpakketten. Doordat het een lange houdbaarheid heeft, wordt het vrijwel nooit aan de voedselbanken aangeboden. Koffie is een duur product voor mensen met een krappe beurs, waardoor het fijn is het in het pakket aan te treffen. Zeker in tijden in deze tijd waarin alles steeds duurder wordt.

Voedselpakket

Veel mensen hebben nog koffiepunten in huis die ze niet inleveren. De Lions vinden het jammer dat de waarde van de koffiepunten verloren gaat. Door de waardepunten in te zamelen en in een grote hoeveelheid aan te bieden bij Douwe Egberts wordt de waarde met 20% verhoogd. Deze waarde wordt omgezet in pakken koffie die vervolgens worden gedoneerd aan de Hoogeveense Voedselbank die wekelijk voedselpakketten samenstelt voor plaatsgenoten die het hard nodig hebben.

Inzamelpunten

Op verschillende plaatsen staat vanaf 1 december een inzameldoos waarin de waardepunten gedoneerd kunnen worden. Bij voorkeur ontvangt de Lionsclub de punten in een dichtgeplakte envelop met daarop de vermelding van het aantal punten dat erin zit. Dat maakt het tellen van de punten makkelijker. Ook koffiepunten van het eigen merk van verschillende supermarkten kunnen worden ingeleverd.

De inzameldozen staan op drukbezochte plaatsen:

 • Hoogeveen centrum:Hema, Albert Heijn (Griendtsveenweg), Jumbo (Tamboerpassage) en de RK kerk.
 • De Grote Beer: Plus
 • De Wielewaal: Plus
 • Hoogeveen Zuid: Goede Herderkerk
 • De Nije Nering: Albert Heijn
 • De Weide: Bruna
 • Alteveer: PKN-kerk
 • Noordscheschut: SPAR
 • Hollandscheveld: Plus Cappendijk
 • Drijber: Dorpshuis ’t Kraampje
 • Zuidwolde: Jumbo en Plus
 • Pesse: CBS de Akker en Coop

Landelijke actie

De actie is onderdeel van de landelijke actie van Lionclubs in Nederland. Aan de inzameling doen in totaal 110 Lionclubs mee. Dat levert jaarlijks ongeveer 63 miljoen waardepunten op, goed voor 130.000 pakken koffie die Douwe Egberts vervolgens kosteloos bezorgt bij de plaatselijke voedselbanken. De Hoogeveense Lionsclubs hopen begin 2024 rond de 1500 pakken koffie te kunnen overhandigen aan de plaatselijke voedselbank.