Fotowedstrijd Kiek ons buurthuis!

Onder de naam ‘Kiek ons buurthuis’ organiseert de Hoogeveense PvdA een fotowedstrijd. We vragen hiermee opnieuw aandacht voor buurt- en dorpshuizen, nadat een meerderheid van de gemeenteraad besloot te bezuinigen op deze belangrijke voorzieningen.

“Een foto van het gebouw, een foto van een activiteit. Een foto van nu, een foto van vroeger. Alles kan en alles mag. We laten ons graag verrassen”, vertelt PvdA-lijsttrekker Stan van Eck.

Onder alle deelnemers van de fotowedstrijd ‘Kiek ons buurthuis’ wordt een waardebon van vijftig euro verloot. De winnaar krijgt zijn of haar prijs uitgereikt tijdens de verkiezingsmarkt op 12 maart in de Hoofdstraat in Hoogeveen.

Foto’s voor ‘Kiek ons buurthuis’ kunnen ingestuurd worden naar het e-mailadres fotobuurthuis@gmail.com De uiterste inzenddatum is 10 maart.

“Ontmoeten en verbinden zijn twee belangrijke begrippen die onlosmakelijk aan buurt- en dorpshuizen zijn verbonden. Daar bezuinig je niet op”, licht Stan de actie toe. “Dat de meerderheid van de gemeenteraad heeft ingestemd met bezuinigingen, alleen PvdA en SP waren tegen, is voor ons onbegrijpelijk. De bezuinigingen van nu keren later als een boemerang terug. Activiteiten vallen stil, de samenhang in een buurt verdwijnt en mensen zullen vereenzamen.”