Workshop Het Nieuwe Fietsen

Op maandag 15 november aanstaande organiseert Veilig Verkeer Nederland voor de inwoners van de gemeente Hoogeveen een workshop Het Nieuwe Fietsen in het MFC De Magneet te Hoogeveen. Een gezellige bijeenkomst waar er onder leiding van een adviseur van Veilig Verkeer Nederland gesproken wordt over zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Deze workshop organiseren wij op verzoek van de gemeente Hoogeveen en de provincie Drenthe. In iedere gemeente in Drenthe wordt deze workshop dit jaar één keer georganiseerd.

Het nieuwe fietsen

Veilig Verkeer Nederland nodigt je graag uit voor Het Nieuwe Fietsen. Je bent onze gast in deze positieve, gezellige workshop waar we in gesprek gaan over fietsen. Het is heel anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Wel delen we elkaars ervaringen en krijg je tips over je eigen veiligheid en hoe je daar zelf iets aan kunt doen. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes komen allerlei onderwerpen aan de orde, zoals:

  • Voertuigen die we tegenkomen op het fietspad
  • Jij en de ander in het verkeer
  • Vitaal op de fiets
  • Een veilige fiets

Waarom een workshop over fietsen?

Hoewel wij in Nederland al van jongs af aan fietservaring opdoen, zien we de ongevalscijfers met fietsers stijgen. Seniorenfietsers zijn daar relatief vaak het slachtoffer van. Niet omdat zij onveiliger fietsen, maar omdat een ongeval voor hen ernstiger gevolgen heeft dan voor jonge fietsers. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland Het nieuwe fietsen ontwikkeld. Veilig Verkeer Nederland sluit met Het Nieuwe Fietsen aan bij het programma “Doortrappen” van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.