Hulp gevraagd

Sinds een aantal maanden doe ik onderzoek naar Martinus Cornelis van Wijngaarden, een overgrootvader van mij die leefde van 1855 tot 1923 en werkte als aannemer en architect in Oudewater en Rotterdam. Ergens tussen 1910 en 1920 heeft hij een vakantiehuisje ontworpen en laten bouwen.

Volgens een inmiddels overleden kleinzoon stond (staat?) dat huisje in Pesse. Ik ben zelf al op zoek geweest in Pesse en heb al navraag gedaan in de Coop en restaurant Het Erfgoed. Tot nu toe zonder resultaat.

Mijn vraag is of iemand het huisje herkent en of het nog steeds bestaat. Het heette oorspronkelijk Cornelia’s Hof, vernoemd naar mijn overgrootmoeder, maar de kans is natuurlijk groot dat die naam allang verdwenen is.

U kunt mij bellen of mailen, ik ben blij met elke aanwijzing!

met vriendelijke groeten


Rob de Kam, historicus en journalist

Koninginnelaan 2-A
9717 BT Groningen
0031-6-57544284

bureau.de.kam@gmail.com // www.bureaudekam.nl

>>> Naar beginpagina