De afdeling Pesse van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken organiseert (bij voldoende aanmeldingen) jaarlijks een opleidingscursus Eerste Hulp. De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs en ondersteund door LOTUS-slachtoffers (die ongevallen en letsels natuurgetrouw kunnen uitbeelden). De medische begeleiding is in handen van een specialist Spoedeisende Eerste Hulp.
In een opleidingscursus Eerste Hulp leert u om op juiste en verantwoorde wijze eerste hulp te verlenen bij allerlei mogelijke ongevallen. De nadruk ligt tijdens de lessen dan ook op het praktisch oefenen van de eerste hulpvaardigheden. De nodige theoretische kennis dient om deze eerste hulp verantwoord en met inzicht te kunnen verlenen.
In de opleidingscursus Eerste Hulp wordt uiteraard ook aandacht besteed aan reanimatie, inclusief het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED). De betekent dat dit onderdeel is geïntegreerd in de opleiding.
Specifieke eerste hulp aan baby’s en kinderen is ook opgenomen in de opleiding tot eerstehulpverlener. Dit betekent dat bijvoorbeeld acute kinderziekten en reanimatie bij kinderen in de lessen behandeld worden.
De lessen worden wekelijks gegeven op donderdagavond van 19.30 – ± 22.00 uur. De totale cursusduur is 12 weken, met in de 13e week de mogelijkheid om deel te nemen aan het examen. De lessen worden verzorg in ontmoetingscentrum “De Wenning” in Pesse, of eventueel op verzoek op een bedrijfslocatie.
De cursuskosten voor particulieren bedragen € 247,50 (prijspeil 1 januari 2020). Voor bedrijven gelden aangepaste tarieven. Veel zorgverzekeraars vergoeden de cursuskosten geheel of gedeeltelijk! Bij de cursuskosten zijn inbegrepen: les- en verbandmateriaal, examengeld, koffie/ thee.
Voor informatie kijk gerust op onze website van EHBO Vereniging Pesse www.ehbopesse.nl