Creatief watergeven in Pesse

Van: De Smederijen

Een paar jaar geleden zijn er van Smederij-budget bloembakken voor aan de lantaarnpalen aangeschaft in Pesse. Een super mooi idee, maar hoe zorg je er voor dat de bloemen mooi blijven en ze voldoende water krijgen? Een creatieve dorpsbewoner wist een prima oplossing en heeft een ingenieus pompsysteem hiervoor bedacht en gemaakt.

Een mooi voorbeeld van hoe een idee een duwtje krijgt door het korte klap budget van De Smederijen en dat het daarna volledig door het dorp zelf in stand wordt gehouden. Bloemen potgrond worden jaarlijks door de plaatselijke ondernemers zelf aangeschaft en vrijwilligers zorgen dat de bakken worden opgehangen, gevuld en worden onderhouden. Zo ziet de dorpsstraat er ieder jaar zomers uit met mooie bloeiende bloemen in de bakken