PEN Pesse; actie nestkastjes bouwen

Nestkastjes bouwen voor Pesse

Op 8 mei hebben we als Pesse Energie Neutraal met een aantal kinderen uit Pesse nestkastjes gebouwd. Onder genot van frisdrank en versnaperingen hebben ze met veel plezier deze kastjes in elkaar gezet. De nestkastjes zijn aangeboden door Landschapsbeheer Drenthe. De bedoeling is dat deze nestkastjes in het dorp Pesse worden opgehangen als onderdeel van de bestrijding van de processierups. Daarnaast willen we jonge kinderen bewust maken van ons milieu en wat wij daarin kunnen betekenen. Het ophangen van de nestkastjes in het dorp is gepland voor 29 mei. We gaan dan samen met de jeugd deze kastjes verspreid door Pesse ophangen. In het najaar gaan we, ook in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe, met de lokale jeugd wilde bloemen in het dorp planten. Ook hiervan is het de bedoeling dat we de natuur een handje helpen. Uiteraard zoeken we ook voor deze actie kinderen die willen mee helpen. Dus, mocht je het leuk vinden om op verschillende plekken in Pesse wilde bloemen te planten, geef je dan op. Dat kan via pesseenergieneutraal@gmail.com.

Terug naar beginpagina >>