‘Boshaltes’ al vernield

In het Spaarbankbos zijn 14 kunstenaars en dominee Marianne Paas van de Ontmoetingskerk in Pesse druk bezig met de opbouw van het project Boshaltes, een route langs 14 staties, de 14 beelden van de lijdensweg van Jezus. Een van de kunstwerken, het werk van Jerry Bisschop, is in de nacht van maandag op dinsdag vernield.
,,Alles is systematisch en heel netjes weggehaald. Zelfs het informatiebordje is nergens te bekennen”, vertelt Paas. Ze vindt het heftig dat dit gebeurt. ,,Dit gebeurt mij een eerste keer. Geen idee waarom. De rest hangt gelukkig nog wel. We plaatsen een foto van het kunstwerk op de plaats waar het werk van Jerry had moeten hangen.”

De route Boshaltes wordt officieel geopend op 17 februari en de kunstwerken kunnen bewonderd worden tot de dinsdag na Pasen.

Klassieke kruisweg
De klassieke kruisweg bestaat al sinds de 15e eeuw en is een traditioneel onderdeel ter voorbereiding op het Paasfeest. Het is een nabootsing in de vorm van schilderijen of beeldhouwwerken van de lijdensweg van Christus vanaf het gerechtsgebouw (het paleis van de Pontius Pilatus) tot en met de begrafenis van Christus. Een kruisweg stelt de gelovige in staat stil te staan bij de belangrijkste gebeurtenissen van deze lijdensweg aan de hand van 14 kruiswegstaties, ook wel halteplaatsen genoemd. ,,Vandaar ook dat het Boshaltes heet”, vertelt Paas.

Naar beginpagina>>

Laat een antwoord achter