Groen licht voor zonnepark

(Rechten: Fred van OS / RTV Drenthe) De gemeente Hoogeveen is akkoord met de aanleg van een zonnepark van 10 hectare tussen de Kerkweg en de Hoogeveenseweg bij Pesse. De zonne-akker wordt tien hectare groot en biedt ruimte aan 17.580 panelen.

De toekomstige zonne-akker is nu nog landbouwgrond. Initiatiefnemer Kronos Solar kan de opgewekte energie kwijt op de restcapaciteit van het grote zonnepark bij Fluitenberg. Acht hectare van de akker wordt straks gevuld met panelen, de overige twee is bestemd voor kruidenrijke stroken. De opgewekte energie kan ruim 2.200 huishoudens van stroom voorzien.

25 jaar

Kronos Solar mag het gebied de komende 25 jaar gebruiken voor het opwekken van zonne-energie. Daarna moet de grond in huidige staat worden opgeleverd. Het uit te breiden natuurpad in het aangrenzende bos en de nieuwe inrichting van de tussenliggende sloot moeten ook na die 25 jaar hun functie behouden.

“Het zonnepark past in de ambitie van de gemeente om in 2040 klimaatneutraal te zijn”, licht het college van burgemeester en wethouders zijn goedkeuring toe. Struiken rondom het park moeten de panelen uit het zicht houden. “Er is gesproken met omwonenden, die direct uitzicht op het toekomstige zonnepark hebben. De bezwaren die er waren konden worden opgelost met landschappelijke inpassing.”

Naar beginpagina>>

Laat een antwoord achter